Onderwijsseminar Atlantische commissie: Op weg naar een nieuw Midden-Oosten?

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 100
  Door Willem Korevaar 2509 dagen geleden

  Namens de Atlantische Onderwijscommissie nodig ik u graag uit voor een onderwijsseminar dat op donderdag 18 april a.s. plaatsvindt van 12.00 tot 17.30 uur in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Het thema van dit seminar, dat in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Windesheim en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden wordt georganiseerd, is:

   

  ‘OP WEG NAAR EEN ‘NIEUW’ MIDDEN-OOSTEN?’2 JAAR NA HET BEGIN VAN DE ARABISCHE LENTE

  De afgelopen twee jaar heeft het Midden-Oosten een gedaantewisseling ondergaan. De ‘Arabische Lente’ –een opeenvolging van revolutionaire bewegingen – begon in Tunesië en verspreidde zich naar onder andere Egypte en Syrië. De bevolking hoopte op een betere toekomst, maar die hoop is in veel gevallen vergeefs gebleken.

  Dit seminar heeft als doel om meer inzicht te bieden in de huidige situatie in het Midden-Oosten. Op het programma staat onder meer een lezing over de toestand in Egypte. Tevens wordt gekeken naar de positie van Turkije en Iran in de regio. Ten slotte wordt de houding van de Verenigde Staten en Europa ten aanzien van het Israëlisch-Palestijns conflict uitgelegd, en de Nederlandse positie verklaard. 

  Het volledige programma vindt u hier (PDF).

  Inschrijven

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers