Waarom is deze vakcommunity succesvol?

Robert Schuwer
  • Concept
  • 22
Door Robert Schuwer 2479 dagen geleden
Waarom is deze vakcommunity succesvol?

Mijn naam is Robert Schuwer. Ik werk bij de Open Universiteit en ben o.a. projectleider Content in het Wikiwijsprogramma. Daarnaast ben ik betrokken bij diverse andere initiatieven die alle te maken hebben met open leermaterialen.

Communities zijn de drijvende kracht achter activiteiten met open leermateriaal. Het POERUP project (Promoting the uptake of Open Educational Resources), dat gesponsord wordt door de Europese Commissie, doet onderzoek ten einde deze communities beter te begrijpen. Er worden hiervoor verschillende case studies uitgevoerd, om zicht te krijgen op de resources die binnen deze communities gedeeld worden. Ook willen we hiermee beter begrijpen wat voor soort relaties mensen vormen om te communiceren over deze resources, om ze samen vorm te geven en/of te gebruiken.


De Aardrijkskunde Vakcommunity is één van de zeven communities die zijn geselecteerd. Deze enquête gaat over jouw participatie in de vakcommunity. We willen je een aantal vragen stellen over jouw ervaringen binnen deze community en horen graag jouw mening over sommige kenmerken van dit netwerk. De resultaten zullen anoniem verwerkt worden.


We schatten in dat het je ongeveer 20 minuten zal kosten om dit in te vullen. We zouden je erg dankbaar zijn als je de enquête uiterlijk vóór 31 mei 2013 invult.


Alvast heel hartelijk dank voor jouw bijdrage aan dit onderzoek. We zijn ons ervan bewust dat je het waarschijnlijk druk hebt, dus waarderen we je bijdrage ten zeerste!

De enquête is te vinden op http://www.ou.nl/web/look-onderzoek/poerupnl