Reminder: waarom is deze vakcommunity succesvol?

Robert Schuwer
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 118
Door Robert Schuwer 2457 dagen geleden
Reminder: waarom is deze vakcommunity succesvol?

Twee weken geleden heb ik een oproep geplaatst voor het invullen van een enquête om meer te leren over de factoren die deze community tot een succes maken. Diverse community-leden hebben inmiddels gehoor gegeven aan deze oproep, waarvoor mijn dank. Maar hoe meer de enquête invullen, hoe meer conclusies we kunnen trekken. Daarom hier een herhaling van de eerdere oproep.

Communities zijn de drijvende kracht achter activiteiten met open leermateriaal. Het POERUP project (Promoting the uptake of Open Educational Resources), dat gesponsord wordt door de Europese Commissie, doet onderzoek ten einde deze communities beter te begrijpen. Er worden hiervoor verschillende case studies uitgevoerd, om zicht te krijgen op de resources die binnen deze communities gedeeld worden. Ook willen we hiermee beter begrijpen wat voor soort relaties mensen vormen om te communiceren over deze resources, om ze samen vorm te geven en/of te gebruiken.


De Aardrijkskunde Vakcommunity is één van de zeven communities die zijn geselecteerd. Deze enquête gaat over jouw participatie in de vakcommunity. We willen je een aantal vragen stellen over jouw ervaringen binnen deze community en horen graag jouw mening over sommige kenmerken van dit netwerk. De resultaten zullen anoniem verwerkt worden.


We schatten in dat het je ongeveer 20 minuten zal kosten om dit in te vullen. We zouden je erg dankbaar zijn als je de enquête uiterlijk vóór 31 mei 2013 invult.


Alvast heel hartelijk dank voor jouw bijdrage aan dit onderzoek. We zijn ons ervan bewust dat je het waarschijnlijk druk hebt, dus waarderen we je bijdrage ten zeerste!

De enquête is te vinden op http://www.ou.nl/web/look-onderzoek/poerupnl

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers