iBook ook 'Onder de grond' voor de iPad

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 196
  Door Willem Korevaar 2306 dagen geleden Reacties (2)
  iBook ook 'Onder de grond' voor de iPad

  Persbericht

  Op 1 november lanceren Lijn43 en NEMO Uitgeverij een volledig interactief aardrijkskundeboek voor het voortgezet onderwijs. Het iBook ‘Onder de grond’ maakt optimaal gebruik van het aanraakscherm van een iPad. De Vrije Universiteit ontwikkelde bijbehorend lesmateriaal.

  ‘Onder de grond’ is een even avontuurlijk als leerzaam iBook over de ondergrond van Nederland. In drie hoofdstukken van samen 69 pagina’s behandelt de auteur de geologische geschiedenis van Nederland, de biodiversiteit van de bovenste bodemlagen en wat er allemaal komt kijken bij ondergronds bouwen. Naast tekst en foto’s bevat ‘Onder de grond’ tientallen filmpjes, animaties, kaarten, infographics en 3D-modellen. Met vingerbewegingen kunnen gebruikers deze beelden starten en stoppen, kantelen en draaien, vergroten en verkleinen. Zo zet je zelf de continenten in beweging, blader je door een grappige strip over bodembeestjes onder de stoep en kantel je een volautomatische parkeergarage om hem van alle kanten te bekijken. Het onderwijscentrum van de Vrije Universiteit ontwikkelde bijbehorend lesmateriaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

  ‘Onder de grond’ wordt op 1 november gepresenteerd tijdens de jaarlijkse onderwijsdag van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. De eerste drie hoofdstukken zijn gratis beschikbaar via: https://itunes.apple.com/nl/book/isbn9789082125306.

  ‘Onder de grond’ kwam tot stand door een samenwerking van Lijn43 en Nemo Uitgeverij binnen innovatieprogramma ‘Uitgeverij van de Toekomst’. Kennislink.nl is een populairwetenschappelijke nieuws- en achtergrondsite van Nemo Uitgeverij.

  Het Onderwijscentrum van de Vrije Universiteit ontwikkelde lesmateriaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dit lesmateriaal is beschikbaar via: http://lijn43.nl/projecten/aardrijkskunde-op-je-ipad.

  Leraar24 maakte een videoverslag van een proefles op het Bonhoeffer College in Castricum: http://www.leraar24.nl/video/4954.

  De ontwikkeling van ‘Onder de grond’ en het bijbehorende lesmateriaal is een pilot, mogelijk gemaakt door inhoudelijke en financiële bijdragen van Aarde.nu, AgentschapNL, Centrum voor Geocommunicatie, COB, Kennislink.nl en SKB. Het lesmateriaal en de eerste drie hoofdstukken kunnen we daardoor gratis beschikbaar stellen.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willem Korevaar
    Willem Korevaar 2302 dagen geleden

    Je hebt helemaal gelijk.....slordig van mijn kant, inmiddels aangepast. Het moet dus zijn 'IBook' met twee hoofdletters (want aan het begin van de zin) en iPad.

    • Jack van Soest
     Jack van Soest 2303 dagen geleden

     Inhoudelijk is deze opmerking van weinig waarde, maar het verbaast me hoeveel mensen fouten maken in de schrijfwijze van iBook en iPad.

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers