Lessentabel 3 atheneum - aardrijkskunde van 2 naar 1,5

  Pieter Tilkema
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 220
  Door Pieter Tilkema 2164 dagen geleden Reacties (1)

  Collega's,

  Mijn school maakte vanmorgen een voorstel bekend van een nieuwe lessentabel in 3 Atheneum voor volgend schooljaar. Aardrijkskunde gaat van 2,0 naar 1,5 lesuren per week. Reden is de omvang van de lessentabel (34 lesuren per week van 50 minuten) gelijk te houden voor 3Atheneum en 3Gymnasium, nu in 3 Atheneum leerlingen meer vrijheid krijgen een aantal extra vakken (Chinees, Onderzoek & Ontwerpen) te kiezen. 

  Als vaksectie hebben we veel en goede argumenten om de lesuren aardrijkskunde op 2,0 per week te houden.

  Graag wil ik onze directie lessentabellen voor 3Atheneum laten zien van andere scholen met een vergelijkbaar aanbod van keuzevakken.

  Wie voorziet mij van informatie? Al vast bedankt.

   

  Hartelijke groet,

  Pieter Tilkema

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willem Korevaar
    Willem Korevaar 2162 dagen geleden

    Ik werk op een daltonschool en daar leveren wij (voor alle vakken 25%) een half uur van onze vakuren in (totaal 2 pw) om leerlingen aan keuze werktijd (=1 daltonuur per dag) te helpen. In de praktijk dus staat ak anderhalfuur per week op hun rooster dwz de ene week 2 uur en de andere week 1 uur. Is al jaren zo de praktijk. Leerlingen kunnen naar behoefte ook dat daltonuur bij ak doorbrengen/ aan het vak werken. Het kan dus :-).....maar ja dat wil je natuurlijk niet horen......

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers