Virtuele excursie met de klas

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 554
  Door Willem Korevaar 2126 dagen geleden
  Virtuele excursie met de klas

  Een bezoek aan het Lago d'Iseo in Italië? Om maar een willekeurig voorbeeld te noemen. Met behulp van Qgis kan dat met de nodige extra geografische informatie geregeld worden vanuit je luie stoel.

  In de onderstaande afbeelding zie je links de omgeving in 3D , in het midden de kaart zoals die in Qgis gekozen is (de Google Physical versie) en rechts het venster met het Google Streetview plaatje. Om met het laatste te beginnen. Qgis maakt gebruik van de plugin 2streetview en dan kun je met één klik op het kaartscherm onmiddellijk het gebied daar tot leven brengen.  Je kunt gewoon verder 'lopen' en rond kijken. 

  De 3D- techniek maakt dat je je het gebied kunt kantelen en daardoor inzicht krijgt in de hoogte verschillen van het terrein. Kijk hier voor de 3D kaart van dit gebied (mogelijk de browser even verversen F5).
  Een andere kaartlaag echter kan weer andere informatie over het gebied geven: een satellietbeeld van Google Sattellite of Open Streetmap

  image

   

   

   

   

   

   

   

   

  Met satellietbeeld:
  image

  en dan hebben we het nog niet eens over andere informatie  die je over (een) dit gebied kunt toevoegen in de vorm van (vector)bestanden. 

  Kortom Qgis biedt (leerlingen) de mogelijkheid om virtueel op ontdekkingstocht te gaan. Nu nog gerichte opdrachten erbij maken (docenten!) en gaan.....

  Meedenken over Qgis en gebruik van deze (gratis) software? Meld je dan aan bij de Groep Qgis in het onderwijs.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers