Film database

  Jack van Soest
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 6802
  Door Jack van Soest 1974 dagen geleden Reacties (6)

  Zou een film database niet handig en tijdsbesparend zijn? Zeg maar iets vergelijkbaars met de leermiddelen database. Je zou hierin filmpjes kunnen zoeken op regio, onderwerp, niveau enz.
  Maar mogelijk is er al zoiets?

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Boy Uitermark
    Boy Uitermark 1963 dagen geleden

    korte filmpjes (bijv. voor lesopening) kun je vinden op http://vimeo.com/channels/geographysoup. 

    • Movies that Matter
     Movies that Matter 1972 dagen geleden

     Er is een filmdatabase bij Movies that Matter waarin 119 aardrijkskunde films zijn opgeslagen. Je kunt deze films gratis lenen bij de mediatheek van Movies that Matter. U kunt uin de databse filteren op onderwerp, land, etc.

     Als je ons vandaag voor 14.00 mailt, heb je de film morgen in huis (kosteloos, zonder lidmaatschap, kan ook naar huisadres). Vaak is er ook digitaal lesmateriaal beschikbaar (bij zo'n 70 films).

     Op de KNAG dag zal Movies that Matter aanwezig zijn en films, passend bij het aardrijkskunde onderwijs, weggeven. Ook kunt u dan een lijst ontvangen met films ingedeeld naar aardrijkskunde onderwerpen, zoals eerder genoemd (arm en rijk etc). Deze is reeds beschikbaar voor de vakken Geschiedenis en Maatschappijleer/ Mens en Maatschappij (dus ook voor het onderwerp burgerschap).

     Op de KNAG dag is er ook een workshop van SchoolTV. Voor vragen, opmerkingen, of verzoeken om themalijsten kunt u mailen naar educatie@moviesthatmatter.nl

     • Willem Korevaar
      Willem Korevaar 1974 dagen geleden

      Helaas is er ook binnen Wikiwijs geen onderdeel die film er uit filtert. School TV is een bron, maar dekt de lading ook niet.  Ben zelf ook ooit eens begonnen: http://www.wereldvak.yurls.net/nl/page/ . Ook Wereldwijs heeft een overzicht: http://wereldwijs-malmberg.blogspot.nl/. Bij de Week vind je ook veel materiaal: http://gdriv.es/week37

      Binnen deze community kunnen er makkelijk te benaderen en aan te passen wiki pagina's worden aangemaakt. Dan 1 per thema (onderbouw) 

      Arm en Rijk
      Grenzen en identiteit
      Bevolking en ruimte
      Krachten der aarde
      Burgerschap
      Water
      Duurzaamheid
      Weer en klimaat
      Globalisering

      Vaardigheden?

      Als er genoeg animo is kan ik het wel opzetten. Ieder die meedoet krijgt dan een thema te onderhouden en iedereen (leden)  kan links toevoegen.

      • Jack van Soest
       Jack van Soest 1974 dagen geleden

       Wil beste meewerken aan de opbouw van zo'n database, lijkt me echt iets voor de community: vele handen....

       • Jack van Soest
        Jack van Soest 1974 dagen geleden

        Wil met alle plezier meewerken aan iets dergelijks, wat me écht iets voor de community lijkt: vele handen maken licht werk!

        • Thera Wolf
         Thera Wolf 1974 dagen geleden

         We hebben van de week en marge van een bijeenkomst van aardrijkskundedocenten hetzelfde bedacht. Het zou  erg handig zijn. Filmpjes, documentaires, animaties, enz. Er is natuurlijk al wat beschikbaar via Geobronnen, maar zeker voor Arm en rijk en Globalisering zou nog veel te winnen zijn. Probleem is wel dat het up to date gehouden moet worden. Iets voor de KNAG? Met subsidie van OCW? 

        Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers