Atlas van de toekomst: wedstrijd voor scholieren en aardrijkskunde

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 263
  Door Willem Korevaar 1893 dagen geleden
  Atlas van de toekomst: wedstrijd voor scholieren en aardrijkskunde

  '2015 is het Jaar van de Ruimte. Onder het motto 'Wie maakt Nederland' wordt vooruit gekeken naar het Nederland van 2040. De initiatiefnemers van het Jaar van de Ruimte proberen de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland met zoveel mogelijk geïnteresseerden te bespreken. Het KNAG organiseert in dit kader een leerlingenwedstrijd. Hoe denken leerlingen over de toekomstige inrichting van Nederland? Waar wonen in 2040 de mensen en in wat voor soort huizen? Zorgen files nog steeds iedere dag voor overlast? Hoe duurzaam is in 2040 het vervoer? Hoe hebben steden zich aangepast aan klimaatverandering? Allemaal vragen waar we vanuit het vak aardrijkskunde over kunnen nadenken. Door dat te doen maken we ons vak toekomstrelevant.'

  [bron Nieuwsbrief KNAG 12-2014]

  Leuk om te doen toch? Jammer alleen dat april 2015 wel erg kort dag is (je kunt eigenlijk pas halverwege januari beginnen) en het curriculum al door velen gevuld is, maar wellicht toch maar wat (opz'n minst 4 lessen) schrappen? Zeker in de derde klassen Havo/ VWO is er nog wel wat mogelijk. 

  Misschien dat je ook die kaarten kunt laten maken met behulp van QGIS/ Arcgis Online? Dan heb je de basiskaart al.....en leg je de nieuwe lagen er overheen.

  In ider geval vind je hier de handleidingen en info.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers