Lesmateriaal 'Werken met de kaart': update 2015

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 214
  Door Willem Korevaar 1869 dagen geleden
  Lesmateriaal 'Werken met de kaart': update 2015

  Alweer wat jaartjes gelden heeft een groep communityleden samengewerkt aan "Werken met de kaart". In een aantal stappen kunnen leerlingen achterhalen aan welke eisen een goede kaart moet voldoen. Onderdelen als kaartschaal, legenda, windroos etc. met instap- en eindtoets zorgen voor een mooi stuk lesmateriaal waarmee leerlingen zelfstandig door de stof heen kunnen.
  Uiteindelijke doel (de Opdracht) voor de leerling is het maken van 'een reis om de wereld' in dienst van een reisbureau. Compleet met folder, reisinformatie, kosten, CO2 compensatie en natuurlijke goede kaarten. 

  In eerste instantie bedoeld voor de onderbouw/ PO groep 7/8 maar ook bovenbouwleerlingen kunnen bijvoorbeeld hun kennis over lengte-en breedtecirkels en kaartschaal weer ophalen.

  Na al die jaren was het wel weer tijd voor een update dacht ik zo, dus (vrije) tijd er in gestopt en hier issie dan. Andere layout, links aangepast en hier en daar de inhoud.

  Ik hoop dat de collega's en leerlingen die de oude versie gebruik(t)en tevreden zijn, maar commentaar is altijd mogelijk.

  Wat vinden jullie ervan?

  werken met de kaart

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers