nascholing IJsland 2016

  Frank van den Nieuwenhuijzen
  Door Frank van den Nieuwenhuijzen 1596 dagen geleden

   

  Beste lezer,

  Na een succesvolle reis naar het zuidelijk van IJsland in mei 2014 is het geografencollectief Sinkhole ontstaan. Sinkhole organiseert nu ,in de zomer van 2016  een excursie naar dit mysterieuze eiland. Dit keer naar het westelijke schiereiland en het vulkanisch actieve noorden. Het programma ziet er als volgt uit:  6-aug Aankomst deelnemers op vliegveld Keflavik. We slaan Reykjavik over en gaan naar Borgarnes om zo de volgende dag naar Snaefellsnes te kunnen gaan.

   

  7-aug Schiereiland Snaefellsnes: Dit schiereiland bestaat uit een lange bergrug, ver weg van de breukzone. Het vulkanisch materiaal is al sterk aan erosie en verwering onderhevig geweest. We komen langs basaltplateus,lavatunnels en basaltformaties. Op het westelijk deel ligt de Snaefelljokull, vooral bekend van het verhaal van Jules Verne.

   

  8-aug  Deze dag staat in het teken van reizen naar het noorden: Mývatn

   

  9-12 augustus: Omgeving Mývatn.Tijdens deze dagen hebben we een selfcatering accomodatie. Gemeenschappelijk dragen we zorgen voor ontbijt, lunch en diner. Vier volle dagen om het noordelijk deel van IJsland te zien. o.a  De enorme waterpartij van Detifoss, het Krafla lavaveld, maar ook een soltarenveld, pseudokraters en de blue lagoon van het noorden. Tijdens deze dagen zijn er twee optionele excursies, Een walvissafari vanuit Husavik en een tocht naar het binnenland en de Askja krater.

   

  13-aug  terug naar Reykjavík, overnachting in hotel Plaza

  14-aug Vlucht terug het vasteland.

   

  De prijs voor deze reis is 1295 pp..

  Wat is inbegrepen:

  -transport in IJsland,

  overnachtingen deels in bed and breakfast ,deels in een selfcatering accomodatie.

  Wat is er niet inbegrepen?

  -lunch/diner op 6,7 en 13 augustus

  -excursies

  -vlucht naar en van Reykjavik/Keflavik

   

  Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers.Belangstelling ?: Stuur een mail naar sinkholegeografie@gmail.com. Wij sturen je dan een deelnameformulier.De inschrijving is definitief na het retourneren van het deelnameformulier en de aanbetaling.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers