Jitske studeert in de VS nr 3

  Jitske Grift
  Door Jitske Grift 1531 dagen geleden
  Jitske studeert in de VS nr 3

  Ik had de afgelopen week vrij, Thanksgiving werd op donderdag gevierd, dus woensdag en vrijdag werden ook gelijk vrij gegeven. Ik besloot om met een vriendin van mij mee naar huis te gaan, ik zal haar vanaf nu K noemen, en schrijven over haar geweldige en rare Amerikaanse familie en huis.

  K is sowieso al een zeer Amerikaans meisje, haar kamer is bijna volledige paars en blauw, en vol met spullen die je niet eens weet dat je nodig hebt (blijkbaar is een nageldroger een ding dat iedereen moet hebben). Ze praat met veel ''likes" en "oh my gods", en drinkt standaar een ijskkoffie. Haar garderobe bestaat joggingbroeken en truien, en ze neemt overal de auto naartoe. Ik had alleen niet verwacht dat haar familie net zo stereotype Amerikaans is als zij. 

  K woont in een buitenwijk, een echte suburb, denk aan elke Amerikaanse sitcom over een standaard Amerikaans gezin die je ooit hebt gezien, en in zo'n wijk woont ze. Voor haar huis staan 4 verschillende auto's en hoewel ze een garage hebben staan ze allemaal op de oprit. K heeft 4 zussen en een broertje van 4, en haar huis is vol met speelgoed en kerstartikelen. 2 van haar zussen hebben hun rijbewijs, wat de auto's verklaard, en als we bij haar aankomen blijken ze ook allebei huisarrest te hebben, een straf die ik gelukkig zelf alleen maar uit films ken. Bijna elk kind heeft een eigen kamer, volledig ingericht voor dat kind zelf, met felle kleuren en namen op de muur, en haar hele huis is gevuld met snoep en chips. Zelfs hun zeep is Amerikaans, de geur is namelijk pompoen.

  Ik zou niet overdrijven als ik zeg dat haar familie net een sitcom is, er is nooit een moment stilte en ieder kind heeft hetzelfde soort sarcastisch humor als de kinder in sitcoms, oneliners zijn hier blijkbaar heel normaal. Ongeveer 5 minuten nadat we hier aankwamen bood een van de zussen mij haar autosleutels aan, om hier zo snel mogelijk weg te komen. Geloof me als ik zeg dat ik het nog nooit zo erg naar mijn zin heb gehad. Het is alsof ik de tv series van mijn jeugd ben binnengelopen. Als iemand die opgroeide met Amerikaanse films en series over perfecte Amerikaanse gezinnen, waar ieder kind haar eigen auto heeft en de moeder tien armen lijkt te hebben, is dit een geweldige ervaring. 

  Het hele huis is vol met kerstversieringen, en ook de tuin is vol met kerstverlichting en alles dat ook maar kerstmisachtig lijkt (blijkbaar is een vos met een kerstmuts op die ook nog een licht geeft het ultieme kerstgevoel). Op dit moment hebben we nog 28 dagen tot Kerstmis, dus de elektriciteit rekening zal de komende maand wat hoger uitvallen, en dan heb ik het nog niet eens over de veiligheid van het huis als het gaat regenen (serieus de verlengsnoeren zijn niet bedekt). Maar het meest geweldige, het gene wat deze hele ervaring nog wel het meeste Amerikaans maakt; haar moeder heeft een kerstversiering competitie met een man verderop in de straat. Ze is trouwens aan het winnen. 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers