GEObattle uitgevochten in Hengelo

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 188
  Door Willem Korevaar 1518 dagen geleden
  GEObattle uitgevochten in Hengelo

  'Stedeke uit Diepenheim wint allereerste GEObattle op het Twickel College.

  Woensdag 25 november streden twintig teams om de winst bij de allereerste GEObattle. De GEObattle is een aardrijkskundewedstrijd voor basisschoolleerlingen. De GEObattle is een project van de Geo Future School van Het Twickel College Hengelo. Er deden 80 leerlingen van groep 8 uit Hengelo, Borne, Delden, Beckum, Saasveld en Diepenheim mee.

  In een ontspannen, maar ook competitieve sfeer losten ze aardrijkskundige vraagstukken op. Kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid waren daarbij van belang. Ook maakten de basisschoolteams aan de hand van gegeven randvoorwaarden een ontwerp voor een waterpark. Er waren uiteindelijk drie winnaars.

  Basisschool De Bleek uit Beckum won de ontwerpwedstrijd en basisschool Esrein 1 uit Hengelo had de beste uitslag bij de aardrijkskunde vraagstukken. Deze twee winnaars ontvingen een Bosatlas Nederland van Boven Junior die beschikbaar was gesteld door Noordhoff Atlasproducties. Fréderique Braakman, Frederike van der Veen Meerstadt, Miska Talo en Luuk van Echteren van het team van basisschool Stedeke uit Diepenheim scoorden het beste op beide onderdelen. Zij mochten zich de echte winnaars noemen. Samen met al hun klasgenoten gaan zij naar de LEGO Education Innovation Studio in Enschede voor een workshop die wordt aangeboden door Saxion.

  De GEObattle wordt een jaarlijks evenement van het Twickel College, en wordt ook een landelijk project.'

  Meer info.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers