Stel een wetenschappelijke- geografische - vraag en doe mee met de wedstrijd.

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 102
  Door Willem Korevaar 1496 dagen geleden
  Stel een wetenschappelijke- geografische - vraag en doe mee met de wedstrijd.

  Iedereen in Nederland heeft in april vragen in mogen dienen voor de Nationale Wetenschapsagenda. Al die bijna 12 000 vragen vormen de basis voor de Nationale Wetenschapsagenda. Maar nu is er ook de Nationale Wetenschapsagenda voor Scholieren: hierin worden scholieren speciaal uitgenodigd om vragen te formuleren met behulp van lesmateriaal over wetenschap en het stellen van goede vragen. Juist om de stem van de wetenschappers van de toekomst te horen introduceren we dit lesprogramma voor scholieren, want meedenken over wetenschappelijke vraagstukken behoort tot de bagage van de burgers van morgen.

  De lessen zijn bedoeld voor leerlingen uit de hogere klassen van vmbo, havo en vwo, en kunnen bij elk vak worden ingezet.

  Een selectie van de vragen die de leerlingen hebben geformuleerd komen op de website van de Nationale Wetenschapsagenda voor Scholieren. In het voorjaar van 2016 kiezen jury's van leerlingen bijgestaan door wetenschappers tijdens een feestelijk evenement in Science Center NEMO de beste vragen uit, die worden aangeboden aan de staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De lessenserie is gratis te downloaden via de lesmateriaalpagina.

  De Nationale Wetenschapsagenda voor Scholieren is een initiatief van TechYourFuture, De Praktijk, De Nationale Wetenschapsagenda, Science Center Nemo en de KNAW.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers