• Blogs
 • Willem Korevaar
 • Lesmateriaal: (CBS) Migratie : Ik vertrek - zij vertrokken, ook met interactieve versie

Lesmateriaal: (CBS) Migratie : Ik vertrek - zij vertrokken, ook met interactieve versie

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 336
  Door Willem Korevaar 1504 dagen geleden Reacties (1)
  Lesmateriaal: (CBS) Migratie : Ik vertrek - zij vertrokken, ook met interactieve versie

  Het CBS heeft al meer lesmateriaal voor het VO geschreven. Nu is er dan een lessenserie (PDF) voor VMBO en Havo/ VWO klas 2. De leerlingen buigen zich over getallen, grafieken m.b.v o.a de CBS StatLine. 

  Daarnaast leren ze ook dat grafieken niet altijd juist worden gebruikt en geinterpreteerd. Nadat ze een aantal vragen en opdrachten hebben doorlopen is er de keuze uit een drietal verwerkingsopdrachten, waarbij ze verschillende 'tools' gebruiken om hun kennis over migratie- en vluchtelingenstromen te verdiepen.

  Er is een docentenhandleiding bij voor VMBO en HAVO/VWO, met uitleg en leerdoelen. Antwoordmodellen kun je per mail opvragen.

  Ik zag echter genoeg mogelijkheden om deze platte PDF lessen wat interactiever en digitaler te maken. Daarmee kan ik onze leerlingen die volgend jaar ook in de 2e klas een chromebook gaan gebruiken, beter bedienen. In WIKIWIJS Maken heb ik dan ook een andere versie gemaakt waarbij de leerling direct feedback krijgt op z'n antwoorden en de kleine foutjes die ik de PDF versie aantrof verbeterd heb.

  Deze digitale versie vind je hier.  (aangepast 25-2)


  Aangezien ik direct verbeteringen kan aanbrengen kun je mij je commentaar en aanvullingen direct mailen of anders direct hieronder plaatsen.

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willem Korevaar
    Willem Korevaar 1503 dagen geleden

    Er was een verkeerde url voor de digitale versie ingeslopen, deze is nu aangepast. Met excuses!

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers