Jitske studeert in de VS nr 5

  Jitske Grift
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 163
  Door Jitske Grift 1416 dagen geleden Reacties (1)
  Jitske studeert in de VS nr 5

  Niemand zal ontkennen dat Amerika geweldige universiteiten heeft, tuurlijk je hebt wat mindere universiteiten zoals Liberty College, maar Harvard, Yale, en Brown, allemaal geweldige en prestigieuze universiteiten in de VS.

  En zelfs als je niet naar een universiteit zoals Harvard gaat, het hebben van een opleiding in de VS geeft je een voorsprong. Amerikaanse universiteiten vragen veel van hun studenten, een essay van 1200 woorden per week, twintig boeken per semester lezen, en om de week een opdracht dat zo’n vier uur duurt om te maken. Elke dag zit de bibliotheek vol met studenten die aan het leren zijn voor examens, essays aan het schrijven zijn, of gewoon vooruit proberen te werken omdat ze anders het allemaal in een week hebben. Sommige bedrijven zoeken juist naar internationale studenten uit de VS, vanwege hun harde werk, kennis van de wereld door het vele reizen, en het vloeiend spreken van meerdere talen.

  Helaas denkt de Amerikaanse overheid hier niet hetzelfde over, het krijgen van een studentenvisa is een enorme taak; het is duur, je moet er veel tijd in stoppen, je moet naar een Amerikaans consulaat reizen voor een interview, en dan kan je ook nog eens afgewezen worden zonder een reden. Als je dan eenmaal in de VS studeert mag je alleen op campus werken, maar dan alleen in banen die niet gefinancierd worden door de Amerikaanse overheid. Als je de VS verlaat moet je eerst een handtekening krijgen op een I-20 formulier, dat formulier mag je niet kwijtraken of vergeten anders mag je het land niet meer in. En dan hebben we het nog niet over de enorme rij bij de douane en de gênante vragen zoals ‘’wil je met een Amerikaanse burger trouwen?’’ of ‘’Ben je op dit moment zwanger’’. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je niet in de VS wilt blijven, en zelfs als je dat wel wilt moet je duizenden dollars betalen en maar hopen dat je binnen een jaar na je studie een baan vind, of je moet het land weer uit.

  De Amerikaanse overheid maakt het onnodig moeilijk voor buitenlanders om in de VS te studeren, onnodig omdat ze in de lange-termijn juist buitenlanders nodig hebben. Economieën zijn steeds meer op kennis gericht, en veel landen beseffen dit, en geven voorrang aan buitenlanders met een hogere opleiding als het om immigratie gaat. Veel internationale studenten in de VS besluiten daarom ook om niet in de VS te blijven, maar juist naar andere landen waar ze wel werk zullen vinden, en het niet zo moeilijk en duur is om aan een visum te komen. De Amerikaanse overheid moet op een geven moment beseffen dat het hebben van hoog opgeleide buitenlanders juist een goed iets is, maar tegen de tijd dat ze dat beseffen is het misschien te laat, en hebben internationale studenten al lang besloten om niet meer in de VS te verblijven, en na hun studie gelijk weer terug naar huis te gaan.   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willem Korevaar
    Willem Korevaar 1415 dagen geleden

    Heb je daar ook 'cijfers' over of is het een 'gevoel'?

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers