LOF voor 4 aardrijkskunde projecten: wat levert het (ons)op?

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 205
  Door Willem Korevaar 1297 dagen geleden
  LOF voor 4 aardrijkskunde projecten: wat levert het (ons)op?

  Het Leraren Ontwikkel Fonds - LOF - maakt het leraren mogelijk om subsidie te krijgen wanneer ze een voorstel hebben voor beter onderwijs. Dit kan zowel vakinhoudelijk als onderwijskundig- pedagogisch-didactisch van inhoud zijn. Gestart in 2015 heeft het al diverse aanvragen kunnen goedkeuren en zijn docenten aan de slag gegaan. Hier is een overzicht van alle projecten.

  Ik kwam ook een aantal Geografisch gerelateerde projecten tegen en die wil ik jullie niet onthouden. Op deze pagina's kom je een korte beschrijving van het project tegen, de naam van de initiatiefnemer (ster) en de meerwaarde die het voor het onderwijs zou moeten hebben. 
  Nu heb ik net het boek Wat we kinderen echt kunnen leren van Daniel Willingham, besteld (nog niet gelezen) waarin wordt ingegaan op mythes in het onderwijs: hoe kun je nu leerlingen echt wat leren en dat baseren op echt wetenschappelijk onderzoek (doen) en ben dus benieuwd in hoeverre projecten zoals bij het LOF hierop worden gescand. 
  Een voorwaarde waar je aan moet voldoen om mee te doen aan LOF is dat je de resultaten publiceert. Ik ben dus ook erg benieuwd naar het lesmateriaal wat straks bij onderstaande projecten wordt ontworpen en gedeeld met ons allen. Of gaat dat net zoals bij andere 'projecten' uit het verleden niet verder dan de la van de sectie of nog erger die van de individuele docent?

  Overigens je kunt nog aanvragen indienen!

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers