Krimpregio's in Nederland in foto-beeld gebracht door NRC

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 303
  Door Willem Korevaar 1119 dagen geleden Reacties (3)
  Krimpregio's in Nederland in foto-beeld gebracht door NRC

  Nederland krimpt. Wanneer je dit leest heeft een ieder er wel een of ander beeld bij. Inwoners van deze gebieden kijken er met andere ogen naar. NRC brengt deze beelden van de bewoners nu bij ons. Goed om in de klas te gebruiken wanneer dit onderwerp aan de orde is. Voorzieningen verdwijnen met de inwoners en wat heeft dit voor effect op de 'achter' blijvers?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/16/krimp-a1540737

  Krimpgebieden en anticipeergebieden

  Nederland kent 20 krimp- en anticipeergebieden. Dit zijn regio's die kampen met bevolkingsdaling. Of die daar in de toekomst mee te maken krijgen.

  Verschillen tussen krimpgebieden en anticipeergebieden
  De gebieden waar de bevolkingskrimp het sterkst is, zijn de topkrimpgebieden. In deze gebieden daalt de bevolking met 16% tot 2040, zo is de verwachting. Vooral gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Limburg en Noord- en Oost-Groningen hebben te maken met een dalend aantal inwoners.

  Daarnaast zijn er gebieden waar de bevolking nu nog niet daalt, maar in de toekomst wel. Dit zijn de anticipeergebieden. De verwachting is dat hier het aantal inwoners tot 2040 met 4% daalt.

  In de overige delen van Nederland groeit het aantal inwoners tot 2040 met 11%.

  Bron 

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Willem Korevaar
    Willem Korevaar 1111 dagen geleden

    Ik begrijp het even niet hoor want  ik kan de foto's en info gewoon bekijken en ben geen lid , krijg geen melding of iets dergelijks....

    Als je een 'kopie' maakt van een artikel waar je anders voor zou moeten betalen dan schend je het copyright van de eigenaar. Lijkt mij ook niet de bedoeling. 

    • arnold
     arnold 1112 dagen geleden

     Herkenbaar probleem wat Ko schetst. NRC geeft je 5 gratis artikelen per kalendermaand zonder betaling.

     Het probleem zou m.i. kunnen worden opgelost als de schrijver van een artikel niet de link naar een (semi-)betaalde webpagina plaatst maar deze pagina zelf eerst in pdf zet en vervolgens die pdf als bijlage aan zijn artikel toevoegt.
     Iets meer werk voor de schrijver, maar veel groter leesbereik, en dat laatste lijkt me toch het doel.

     Arnold

     • Ko Allewijn
      Ko Allewijn 1112 dagen geleden

       Het probleem met berichten uit (dag)bladen is vaak dat ze alleen vrij toegankelijk zijn voor abonnees of als je een andere vorm van betaling accepteert. Zo ook bij NRC.  Niet toegankelijk, zelfs niet als je alleen maar even wilt kijken wat het artikel inhoudt.

      Ko Allewijn

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers