wie wil mijn boek controleren/redigeren over geologie

  Kees Hendrix
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 159
  Door Kees Hendrix 786 dagen geleden Reacties (8)

  Ik heb een boek geschreven over de geologie op het niveau van VMBO en voor iedereen die meer wil weten over de geologie van Nederland en de algemene geologie. Het is een echt basis boek die de verbinding maakt met de aardrijkskunde, geografie en de geologie en waar je kennis maakt met de algemene termen die in deze wetenschap gebruikt wordt. Onderwerpen zoals kringlopen, erosie, vulkanisme, aardbevingen, delfstoffen, ontstaan van het leven, tijdperken, basis scheikunde, soorten gesteente etc. komen aan bod. Ongeveer 230 pagina's, A4 formaat, 500 foto's en 200 nieuwe tekeningen. Ik ben op zoek naar iemand die dit wil doorlezen en controleren op de inhoudelijke juistheid. Ook belangrijk is natuurlijk dat het goed leesbaar is voor een zo breed mogelijk publiek vanaf een redelijk laag niveau. Heeft U interesse dan kunt U mij bereiken via mijn mail geoontdekkingsreis@gmail.com

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Kees Hendrix
    Kees Hendrix 761 dagen geleden

    Beste Hester

    Ik heb tot op heden nog niets meer gehoord. Wil je nog even contact zoeken met mij

    Alvast bedankt

    Met vriendelijke groet,

    Kees 

    • Kees Hendrix
     Kees Hendrix 770 dagen geleden

     Beste Hester

     Bedankt voor Uw reactie. Ik wil graag van Uw aanbod gebruik maken. Als U een mail wilt sturen naar geoontdekkingsreis@gmail.com dan kunnen we daar even verdere afspraken maken. 

     Met vriendelijke groet.

     Kees Hendrix

     • Hester de Prieelle
      Hester de Prieelle 771 dagen geleden

      Beste Kees,

      Zie net je oproep voorbij komen op het geoplein. Ik ben aardrijkskundedocent en vind het leuk om jouw materiaal te redigeren. Met 25 jaar leservaring in zowel onder- als bovenbouw weet ik inmiddels aardig wat over de beschreven vakinhoud. Daarnaast ben ik de afgelopen jaar steeds meer bewust bezig met het gewenste taalniveau van het materiaal dat we op school gebruiken. 

      Hoor het wel,

      Hartelijke groet,

      Hester de Prieëlle, docent aardrijkskunde Coornhert gymnasium Gouda

      • Kees Hendrix
       Kees Hendrix 777 dagen geleden

       Beste Willem

       Ik heb een besloten groep gemaakt. Hierin staan 2 document, de inhoudsopgave en hoofdstuk 1 en 2

       ik zal U autoriseren

       Kees Hendrix

        

       • Kees Hendrix
        Kees Hendrix 778 dagen geleden

        beste Willem

        Het is een goed idee om het in stukken te hakken. Ik ga kijken hoe ik een gesloten groep kan maken. Ondertussen is iedereen natuurlijk welkom om zich aan te melden als lezer. 

        Kees Hendrix

         

         

        • Willem Korevaar
         Willem Korevaar 779 dagen geleden

         Kees wil je er winst op maken? Dan gaan er denk niet heel veel reageren.

         Je kunt het ook op internet als naslagwerk publiceren in de vorm van een website, e- book (Issuu) etc. plaatsen. Of bv gratis voor leden van deze community.....:-) dan willen ze wel een review plaatsen....

         Het is nu redelijk abstract en dus  (nog) niet interessant voor leden van deze community- waarvan ik weet dat er ook geologen lid zijn- om er op te reageren. Zo kun je bv in deze community een (gesloten) groep maken waarin de mensen zich taken kunnen opleggen zoals ik lees pagina 1-50 etc. Is maar een idee....of het werkt kan ik niet beloven.

         • Kees Hendrix
          Kees Hendrix 779 dagen geleden

          Beste Willem

          Bedankt voor Uw reactie. Ik wil het graag op eigen kracht uitgeven. Ik wil de prijs betaalbaar houden maar op dit moment heb ik nog geen idee wat het zou moeten gaan kosten. Er komen nog kosten voor de review, het grafisch ontwerp en de drukkosten. De beloning voor de reviewer is natuurlijk een eervolle vermelding in het voorwoord en daarnaast is het een beetje afhankelijk voor degene die de review wil doen. Dat moeten we op dat moment bespreken. De doelgroep is middelbaar niveau. Maar iemand met lager niveau en veel interesse in dit onderwerp zou dit ook zonder probleem moeten kunnen begrijpen. Ook ouderen die interesse hebben zouden dit als algemeen document kunnen gebruiken. Het is heel lastig om een exacte doelgroep aan te wijzen. Mijn eerste doel was echter vanaf groep 8/brugklas. Daar ben ik inmiddels voor dit boek van afgestapt  maar ik wil dit zodra dit boek klaar is wel gaan maken. Het is een groeiproces geweest en het boek is inhoudelijk klaar. Ik ben nu nog de hoofdstukken goed aan elkaar aan het zetten en moet nog vele foto's maken en toevoegen. Een groot deel is al klaar om met de review te starten. 

          Ik hoop hiermee u vragen beantwoord te hebben.

           

          • Willem Korevaar
           Willem Korevaar 780 dagen geleden

           Kees mooi dat je zo'n boek wil maken...maar 230 blz. zo maar ff doorlezen. Is er een uitgever in geinteresseerd of ga je op eigen kracht uitgeven, hoeveel gaat het kosten...wat zit er voor degene die de review aan beloning aan vast? Is de doelgroep een VMBO leerling? Waarom die groep? 

           Kortom enige toelichting ...

          Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers