Winnaars van de KNAG PWS - wedstrijd: De Randstad als wereldstad.

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 114
  Door Willem Korevaar 595 dagen geleden
  Winnaars van de KNAG PWS - wedstrijd: De Randstad als wereldstad.

  Met een behoorlijke trots publiceer ik nu iets dat over 2 leerlingen van Dalton Voorburg gaat. Mijn school en dat van mijn collega Joost van Mensch. Bij het maken en analyseren is door hen gebruik gemaakt van de vaardigheden die ze op onze school in onder- en bovenbouw hebben opgedaan met QGIS. Daarmee werd de jury overtuigd om hen als winnaar aan te duiden. Dubbel blij dus want en 'mijn' leerlingen en (Q)GIS.

  Ik citeer hieronder een artikel zoals dat in ons schoolmagazine is verschenen:

  Joëlle Klein & Jet Mensink uit 6-VWO hebben met hun profielwerkstuk "De Randstad als wereldstad" de eerste prijs gewonnen van de profielwerkstukkenwedstrijd van het KNAG, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap.

  Lees hier de conclusie van het jury-rapport:

  In dit werkstuk tonen Yoëlle en Jet zich echte geografen door zich bezig te houden met een complex ruimtelijk vraagstuk: hoe kun je van de verbrokkelde Randstad een wereldstad maken? Hiervoor gingen zij op zoek economische, politieke en culturele kenmerken van de wereldsteden New York en Shanghai. De kenmerken die zij vonden vergeleken zij met de huidige situatie in de Randstad. Deze informatie ordenen en presenteren ze middels zelfgemaakte kaarten in het geografische informatie systeem QGIS. Daarna geven zij met hun aanbeveling een aanzet tot discussie over hoe de Randstad zich (nog) meer kan profileren als wereldstad. Als kers op de taart maakten zij een promotiefilm voor buitenlandse bedrijven, om hen te overtuigen zich te vestigen in de wereldstad Randstad. Dit is, zeker gezien Brexit, een zeer actueel onderwerp.

  Deze winnaars mogen een artikel publiceren op de website geografie.nl. Daarnaast is er een pagina gereserveerd in het tijdschrift Geografie.

  pws.png

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers