Belangrijke verandering community aardrijkskunde

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 192
  Door Willem Korevaar 436 dagen geleden
  Belangrijke verandering community aardrijkskunde
  Ik stop met de community voor de Digischool. Ik ga verder met de community aardrijkskunde en wel op PLEIO. 
   
  De laatste tijd was er steeds onduidelijkheid over hoe het nu verder zou moeten met de community(ies) van de Digischool. Tot op het laatst heb ik het idee en de hoop gehad dat er een goede doorstart zou kunnen zijn. Helaas heb ik op allerlei vragen van de nieuwe eigenaren van de Digischool geen antwoorden gekregen met name over hoe het nu allemaal precies zou gaan en wat de rol van de manager zou worden.
  Wat ik wel weet is dat de communities zo als ze nu op PLEIO draaien niet door de Digischool mogen worden voortgezet. De nieuwe commerciële inslag van de Digischool past niet bij de uitgangspunten PLEIO. Daarom is het ook de bedoeling van de Digischool om helemaal naar een ander platform te verhuizen. Van wat ik er over heb gelezen zou het betekenen dat alle content van de huidige communities niet mee zou kunnen verhuizen. Dat zou in mijn ogen eeuwig zonde zijn. Daarnaast weer een verandering voor de leden...... Al met al zag ik dat niet zitten ook al omdat de rol van de manager onduidelijk bleef (en is). 
   
  PLEIO vind het echter prima wanneer de community aardrijkskunde gewoon op PLEIO blijft.  We kunnen dus gewoon door maar dan zonder de Digischool. 
  Voor jullie zal er dus niets veranderen, behalve de URL van de site! Ook het nieuws dat je van deze site in de vorm van blogs en overzichten (die je zelf kunt beheren in je Profiel) en de examenfora blijven zo als ze zijn. 
   
  De url wordt dan wel (iets)anders......aardrijkskunde.pleio.nl 
   
  Ik blijf voorlopig dan ook community manager en zal op de oude voet doorgaan als (onbetaald)vrijwilliger.
   
  Het is ook aan jullie om de community zonder de Digischool verbinding te blijven voortzetten. Het een en ander mag niet alleen afhankelijk zijn van mij. Dus plaats berichten, zoek contact met mede-leden en blijf deze nieuwe site bezoeken.
   
  Overigens neem ik zonder rancune afscheid, de Digischool heeft vanaf het ontstaan een prachtige rol kunnen spelen in het Nederlandse (digitale) Onderwijs. 
   
  Willem Korevaar
  community manager aardrijkskunde
   
  voor reacties zie het contactformulier

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers