QGIS-training voor aardrijkskundedocenten

  Willem Korevaar
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 207
  Door Willem Korevaar 424 dagen geleden
  QGIS-training voor aardrijkskundedocenten

  Steeds meer bedrijven, overheden en opleidingen maken gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS). Om leerlingen kennis te laten maken met GIS, heeft Malmberg een aantal GIS-lessen voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Voor docenten die zich in GIS willen bekwamen, organiseert Malmberg een training op 4 februari 2019 in Utrecht. 

  De GIS-lessen van Malmberg zijn ontwikkeld voor QGIS, een Nederlandstalig GIS-pakket dat je gratis kunt downloaden en gebruiken. Je kunt deze lessen gebruiken om invulling te geven aan domein A van het vernieuwde examenprogramma havo en vwo. Daarin staat beschreven dat leerlingen verschillende typen Geo-ICT applicaties, zoals GIS, als informatiebron kunnen benutten. Maar de lessen zijn ook prima te gebruiken in de onderbouw, vooral om kaartvaardigheden te oefenen.


  QGIS-training voor aardrijkskundedocenten
  Speciaal voor docenten die QGIS willen gebruiken in de aardrijkskundeles, biedt Malmberg in samenwerking met Willem Korevaar een QGIS-training aan. Graag nodigen we je uit voor de training op 4 februari in Utrecht. De kosten voor deelname aan de training zijn € 55,-. Werk je met een Malmberg methode, dan ontvang je € 17,50 korting.

   

  Lees meer en of geef je op

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers