Discussie (open)

Discussie (open)

Plaats om over onderwijs en geografie te praten

Tablets en geografie in de les?

  Willem Korevaar
  Door Willem Korevaar 2407 dagen geleden Reacties (13)


  Aantal stemmen: 80

  Je dient eerst in te loggen voordat je kunt stemmen.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Dennis Hunink
    Dennis Hunink 1978 dagen geleden

    Gebruik het met veel plezier sinds twee maanden. Maak veel kaarten waar leerlingen zelf mee ontdekken (T3: http://develstein.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=8df537ab6e9c4183b0c1df2b8c25209c, (H3: http://develstein.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=29982d0127eb4959ba4273c0c6d627e5. Daarnaast Socrative om tijdens de les quiz vragen op leerlingen af te vuren. Met name 2 leerlingen vinden het makkelijker om hun aandacht bij de les te houden daardoor. 

    Gebruik het ook bij PO opdrachten. In plaats van een mediatheek reserveren en leerlingen die 50 min naar een beeldscherm staren, wordt er nu meer tussen leerlingen overlegd en het echte schrijfwerk meer thuis gedaan. Ik ben positief!

    Over een paar weken laat ik alle leerlingen een enquette invullen om te meten hoe zij het zelf ervaren. Ben benieuwd! 

    • Adriaan C. Postma
     Adriaan C. Postma 1992 dagen geleden

     Kirsten,

     wat gebruik je dan van de Khan Academy?

     Ciao,

     Adriaan

     • Annika Huizinga
      Annika Huizinga 2246 dagen geleden

      Dank Willem voor je links!

      Een nieuwe vraag:

      Op het erasmiaans gym kunnen we de iPads aan de beamer aansluiten. Als ik iets voordoe op de iPad, merk ik dat de leerlingen niet begrijpen waar op de iPad ik klik (dit zie je niet op de beamer). Weten jullie of er iets van een digitale aanwijsvinger is? Zeg maar dat je een pijltje of stip over het scherm ziet gaan waar je hem aanraakt?

      Alvast dank!

      • Adriaan C. Postma
       Adriaan C. Postma 2252 dagen geleden

       Op mijn school - de RSG Tromp Meesters - zijn we op zoek naar een persoon/een instelling die onze docenten een cursus iPad-gebruik kan geven. Wie kan mij een goede suggestie geven?

       • Willem Korevaar
        Willem Korevaar 2268 dagen geleden

        Anneke: kun je niet op de Ipad de gewone browserversie gebruiken (Chrome) en dan een kaart maken ipv een app?

        • Annika Huizinga
         Annika Huizinga 2268 dagen geleden

         In de brugklassen op mijn school wordt de iPad geintroduceerd komend jaar.

         Nu wil ik graag Google Earth / Google Maps gebruiken in de klas, dat studenten locaties en info aan de kaart kunnen toevoegen (dat we zeg maar een klassenkaart krijgen), maar ik merk dat de tablet versie van beide programma's enorm beperkt is op de tablet. Weet iemand een app die dit wel kan?  (op de PC-based google maps kun je samen aan een kaart werken, dus iedere leerling vanaf zijn eigen PC voegt dingen aan dezelfde kaart toe, iedereen kan deze content dan zien).

         alvast dank!

         • Willem Korevaar
          Willem Korevaar 2322 dagen geleden

          @ Peter: ik hoop dat er een ' plan'  is waarin ook praktische zaken worden geregeld zoals wat doe je als een tablet kapot gaat....

          Gaan jullie voor ak een methode- app gebruiken en welke? Of maken jullie webbased materiaal bv via Wikiwijs/ eigen materiaal? Heb je nog wat aan het vaklokaal en de leermiddelendatabase? Kortom ben wel benieuwd hoe jullie daar als vak mee omgaan, ook al omdat wij op Dalton Voorburg een pilot ' tablet' in 1 klas starten, zonder daarin overigens over te stappen naar compleet digitaal. Het wordt bij ons een leermiddel naast het boek. We gaan wel in klas 1 Humboldt gebruiken,  die heeft een online deel wat op elk  device werkt. 

          Wellicht interessant om er hier een aparte groep van te maken waarin we dingen kunnen uitwisselen?

          Wie doet er mee?

          • p.vdnieuwenhoff
           p.vdnieuwenhoff 2324 dagen geleden

           maar wel afgedwongen !! we worden verplicht om de werkboeken te vervangen door digitaal materiaal, dat door de leerlingen op tablets te maken is.  bezuiniging en "onderwijsvernieuwing"

           • Kirsten Blom
            Kirsten Blom 2336 dagen geleden

            Ik gebruik een seismograaf app (iPad) om leerlingen aardbevingen mee te laten simuleren, Folds and Faults,  Thunder Clap HD en Tsunami. Deze heb ik zelf aangeschaft en laat ik via mijn iPad op het bord zien. 

            Apps die ik leerlingen laat gebruiken (gratis): The World In Figures, Disaster Alert, Gravity 2.0, Khan Academy, Oceans, Timeline Eons, Earth-Now en EarthViewer. Een nadeel is wel dat dit allemaal Engelstalige apps zijn. Maar met wat uitleg komen mijn vmbo-t leerlingen er wel uit!


            Betaald voor leerlingen: Puzzle Planets.

           Meer ...

           Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers